Mam zamiar wymienić drążki kierownicze i dowiedziałem się że są dwa typy tych drążków :shock: Tera jak rozpoznać jaki typ mam tych drążków? W sklepie zamówiłem TRW ale,facet nie pytał się o typ,ani nawet o rocznik samochodu :evil: I nie wiem czy dobre drążki mi zamówił.
Nie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.
tak potwierdzam są 2 rodzaje i różnią się wyglądem i długością zawsze zamawiam takie jak mam samochodzie, najłatwiej rozpoznać po uchwycie kwadrat lub sześciokąt ...
O zbieżności to wiem, to jest podstawa. :szeroki_usmiech Musze jeszcze kupić dość doży klucz do tych drążkow i zabieram sie za wymiane. Z tego co dziś patrzyłem to będzie gimnastyka z założeniem opaski na harmonijkę na maglu :twisted:
Bartek.K, miałem założone tyterytki plastikowe ( czy jak się to pisze ) i nie wytrzymywały teraz kupiłem opaski metalowe na klucz 7 i idealnie się spisują dojście jest za sanek
Bartek.K, co byś nie kupił ze średnie półki to szajs 30 tyś temu zrobiłem cały przód. Wszystko czy trzeba było czy nie na montaż szły TRW i Lamfordery. Ku**wa już mi drążek puka, na końcówce już guma zrobiła papa, gumy w wahaczach już sparciałe, wkurwiłem się niemiłosiernie i pytam się mechanika czy to normalne i dlaczego samochody z fabryki wytrzymują 60-90 tys nie zaglądając do zawieszenia a tutaj 2 lata. Bezradnie rozłożył ręce i powiedział że do wiosny wytrzyma i będzie trzeba robić
Ja 20 tys temu wymieniam końcówki drążków TRW i tuleje wahacza też TRW. Końcówki się trzymają a gumy już się nadrywają :evil: A drążki mają taki luz,ze przeglądu już bym nie zrobił :szeroki_usmiech Drążki wymienię teraz,a na wiosnę poliuretan kładę,bo nie widzi mi się co 20 tyś zmienic tuleji.
[ Dodano: Czw 14 Lis, 13 15:40 ]
Dostałem drążki TRW JAR 231 z sześciokątem na końcu. Ciekawe czy będą pasować.
Komentarz